Идеен проект за обзавеждане

Изработката на идеен проект е първият етап от нашата работа по създаването на интериорен дизайн и обзавеждане на вашия дом. Запознайте се с различните стадии, през които минава той преди да бъде завършен изцяло.

Оглед, заснемане и вземане на размери на помещенията

Важно е да знаем как точно изглежда пространството и то до най-малката подробност. Още по-важно е да имаме точните размери на всяка стая, включително ниши, скосявания и други особености на помещението.

Архитектурните планове, които имате са ни полезни, но определено не са достатъчни. Важно е да установим същинските размери. Обикновено те са малко по-различни от записаните в плана. При изработката на идеен проект за обзавеждане е важно да знаем всичко с точност до милиметри. Само така няма да възникнат трудности на следващ етап от работата ни – при монтирането на кухненските мебели за вграждане например.

Разговор с клиента

За екипа на нашето студио „Ломбардо” този момент е много важен. Понякога клиентите идват с готови идеи и имат нужда само от помощ за техническото им осъществяване. Но в повечето случаи разчитат на нас да им предложим най-оптималното съчетение между практичност, уют, удобство и функционалност.

Затова и за нас е важно да ни опишете начина си на живот, да обсъдим какви функции искате да изпълняват отделните помещения, какви стилове ви харесват. Ще ви задаваме въпроси, ще ви показваме снимки, докато не изясним как да създадем идеен проект за обзавеждане, който да ви пасва изцяло.

Варианти на разположение на мебелите

На база на натрупаната информация ви предлагаме няколко варианта за разположение на мебелите. (Възможно е да се направят и по-драстични промени – преграждане на помещение, преместване на стени, etc.) Обсъждаме предложенията си с вас и ги коригираме спрямо желанията ви. Показваме ви финален вариант.

Варианти за цветове, стилове, материи, осветление

След като сме определили разположението на мебелите започваме да придаваме живот на помещенията. Обсъждаме с вас цветовете, материите, местата на които препоръчваме да се постави осветление. Показваме ви мостри от материалите, за да усетите текстурите и да имате максимално ясна представа как ще изглежда интериора на жилището ви.

Финализиране на идейния проект

Представяме ви финален вариант на идеен проект за обзавеждане на вашия дом. В него ще видите как ще изглежда жилището/офиса/магазина ви отвътре с всички подробности.

След като получим одобрението ви на проекта ще започнем работа по работния проект.

Предстои ви да обзавеждате жилище, офис или хотел? Поверете работата на професионалисти. Екипът на студио за интериорен дизайн „Ломбардо” с удоволствие ще работи за вас.

 

 

 

 

 

 

 

 

Мебели по поръчка от Ломбардо
Банер