Работен проект за обзавеждане
Работен проект за обзавеждане

След като интериорните дизайнери на студио „Ломбардо” са изготвили идейния проект за обзавеждането на вашия дом, офис, хотел, заведение или магазин, и вие сте го одобрили, минаваме на следващия етап – създаване на работен проект. Това е отговорна задача. По него ще работят всички подизпълнители – майстори, които правят различните инсталации, мебелисти и т. н. Запознайте се с всички планове, които трябва да включва един работен проект.

План за електроинсталация

В него се указва къде точно ще има сложени контакти в помещенията и как трябва да се изгради цялата ел. инсталация. Хубавото на това, че една фирма изготвя вашия идеен и работен проект е, че елиминирате риска от поставени на неподходящо място контакти (закрити от мебели, сложени на странна височина, etc.).

План за ВиК инсталация

Вече знаем къде в помещението ще има мивка, къде ще стоят пералнята и съдомиялната. Затова за нас не е проблем да покажем къде точно трябва да се поставят изводи за бойлера, отходните канали, студената и топлата вода. Така не е нужно вие да обяснявате на майсторите къде и какво да правят. Предварително сме измислили кои са най-оптималните места за поставяне на мивки и кухненски уреди, работещи с вода.

План за осветление

Докато сме работили над идейния проект сме уточнили къде ще има осветителни тела. Дори сме говорили какви точно ще бъдат. Сега всичко това трябва да бъде включено в нашия работен проект. Къде точно ще са ключовете за лампите, как ще изглеждат, ще имат ли димер... Сега е и последният подходящ момент за промени на някои от видовете лампи.

Чертеж с разгъвки на стените

В него се наслагват всички указани до момента детайли. Стените са начертават разгънати и на тях се нанасят мебелите, ключовете за лампите, контактите, изходите за вода, отоплителните тела. Всичко!

План за настилки

Какви ще се подовите настилки се определя окончателно най-късно по работата върху този план. Определя се и колко настилка точно трябва да се купи, като квадратура.

План на допълнителни детайли

Задължително е да се направят чертежи на всички допълнителни детайли – окачени тавани, детайли от гипсокартон и т. н.

Чертежи за изработка на мебели по поръчка

В случай, че заедно сме решили, че ще ви е по-изгодно да ви направим мебели по поръчка, ще трябва да изготвим чертеж на всеки един от тях, по който след това ще работят майсторите.

Подготвянето на един работен проект отнема време и изисква пълно съдействие от страна на клиента, когато трябва да се взимат финални решения за някои детайли. Ако сте избрали подизпълнители, с които ще работите, това е подходящият момент да ни уведомите.

 

 

Мебели по поръчка от Ломбардо
Банер