Материали за мебели
Материали

Нашите мебели по поръчка се изработват от ПДЧ - мат и гланц; MDF - мат и гланц; Фурнирован MDF; Постформинг - мат и гланц; Фолирани и фурнировани MDF профили; масив; алуминий; стъкло; неръждавейка и др. Използваме най-новите съвременни технологии за производството на мебели по поръчка и работим с водещи немски, австрийски и италиански производители на мебелен обков, като Haffele, Hettich, Blum, Grass, Salice и др., както и на мебелни плоскости, като Egger, Kaindl, Thermopal, Wodego и др. Влаганите качествени материали в нашите мебели по поръчка гарантират тяхната здравина, термо- и водоустойчивост, като не отнемат от тяхната естетическа стойност. Материалите, които използваме, отговарят на стандартите на Европейския съюз и притежават съответните сертификати. Мебели по поръчка Ломбардо произвежда мебелите си в над 400 цвята ПДЧ и над 3000 цвята MDF, което ни позволява да Ви предложим многобройни цветови и структурни комбинации.

Плочите от дървесни частици се ламинират с меламинова хартия по модерна, високоефективна автоматизирана технология. Основните суровини са: плочи от дървесни частици, меламинова хартия и опаковъчни материали. Процесът се осъществява на две компютъризирани линии, които получават директна информация от нашия отдел „Планиране”. Ламинират се плочи с размер 3660 / 1830 мм и едновременно 3 плочи с размери 3660 / 610 мм, както и плочи с размер 2450 / 1830 мм. Самата хартия е предварително импрегнирана с меламинова смола, която на практика се залепва за плочата и оформя предпазния повърхностен слой. Плочите се ламинират от двете страни едновременно.

Точните параметри и за двете линии се определят според цвета на мебелите по поръчката, която сте заявили. За светлите мебели – по-висока температура и по-кратко време, за тъмните – по-ниска температура и по-дълго време.

Провеждат се множество тестове за качество, като се проверяват и двете повърхности на плочите. Извършват се и допълнителни лабораторни анализи за проверка на физико-механичните свойства според EN 438-1 и EN 438-2.

Работните плотове отговарят на Европейска норма EN 312-3, емисия E 1. HPL ламинат с дебелина 0,65 мм е в съответствие с EN 438, тип HPL-EN438-HGP. HPL ламинат с дебелина 0,3 мм е в съответствие с EN 438, тип HPL-EN438-HGP. Плотовете и гърбовете за стени са водо- и термоустойчиви (100-120 C).

 

 

 

 

Мебели по поръчка от Ломбардо
Банер